Znakowanie żywności systemem Nutri-Score w kontekście Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Sprawdź, czego dowiesz się ze szkolenia.
UDZIAŁ W SZKOLENIU JEST BEZPŁATNY
Wystarczy zgłosić swój udział przez formularz.
ZDOBĘDZIESZ PRAKTYCZNĄ WIEDZĘ
OTRZYMASZ IMIENNY CERTYFIKAT
Ekspert wyjaśni wszystkie wątpliwości i pokaże konsekwencje prawne.
Po ukończeniu szkolenia otrzymasz imienny certyfikat, które wyślemy w kolejnym dniu roboczym po zakończeniu szkoleniu.
Coraz więcej firm decyduje się na znakowanie żywności dobrowolnym oznaczeniem NutriScore, ale czy aby na pewno jest to dobry wybór?
NutriScore to DOBROWOLNY uproszczony system znakowania żywności informacją o wartości żywieniowej polegający na wyliczeniu (na podstawie szeregu kryteriów) wskaźnika, który stanowi o profilu żywieniowym danego produktu. W efekcie produkt jest oznaczony literą w odpowiednim kolorze – od A – zielona (najlepsza) do E – czerwona (najsłabsza), prezentowaną na froncie etykiety.
mecenas Hanna Gąszcz-Krupowczyk
W pracy zajmuje się prawem żywnościowym
Wybrany termin:
* Pole oznaczone gwiazdką jest obowiązkowe
Zapisz się na szkolenie: